Uutiset 2013

4.12.2013 Ystävälläni on kaksi reipasta mustaa jenkkityttöä kotia vailla. Emä on oma kasvattini Sunny ja isä yhteinen Ruotsin tuontimme Oliver. Alla tytöt 11 viikon iässä. Elsa etsii sijoituskotia. Kysy lisää paivi.honkapaa@gmail.com tai 050-5670956


vas. Adunaic Little Wing Of Grace "Pippa", oik. Adunaic Gossamer Wings "Elsa" 11 vkoa


2.& 3.11.2013 Tarto, Viro. Meillä on opiskelukaverini Helin kanssa muodostunut jo perinteeksi suunnata marraskuun alussa sateiseen Tartoon. Kertaakaan emme ole tyhjin käsin palanneet, eikä Tarto pettänyt tälläkään kertaa. Meiltä oli jälleen liikkeellä kolmen pojan kopla, Brando, Ringo ja Oliver. Lauantaina jenkit ja cockerit arvosteli Fabian Daza Kolumbiasta. Brando voitti junioriluokan, sai juniorisertin ja oli ROP-juniori sekä lopulta vielä hienosti PU-3. Oliveria tuomari piti liian pienenä, Ringosta sen sijaan piti niin paljon, että teki siitä ROPin kera SERTin ja CACIBin! Päivä huipentui vielä iltaa kohden, kun samainen tuomari nosti Ringon aina ryhmävoittoon asti ja Antonio di Lorenzo sijoitti sen upeasti BIS-kisan neljänneksi. Brando pääsi valtavasta junioreiden määrästä jatkoon, mutta ei jaksanut enää antaa parastaan pitkän päivän päätteeksi eikä sijoittunut BIS-juniorikisassa. Helin cockereiden päivä oli vasta sunnuntaina, jolloin tuomaroi Elfriede Heidecker Itävallasta. Triplet Karamel "Nelli" oli VSP saaden SERTin ja CACIBin, sisko Lisbethin ollessa PN-3. Rva Heidecker laittoi jenkkikehänkin järjestyksen uusiksi, Ringo oli turhan kookas hänelle ja pienempi Oliver nousi PU-3:ksi. Brando jälleen ROP-juniori saaden toisen junnusertin. Kokonaisuutena upea reissu.


Lauantain ROP, RYP-1 & BIS-4 Serene Bring Me The Spring.

Very Vigie I'm What I'm 2x jun-SERT, 2x ROP-jun


17.10.2013 Perinteeksi muodostunut Amerikancockerspanieleiden Club Show takana. Tuomarina tällä kertaa elämänmittaisen jenkkikokemuksen omaava ammattihandleri Jessica Brickett-Legath, joka on syvästi vaikuttunut suomalaisten jenkkien tasosta. Meillä oli upea päivä.
Pennuissa edellisen kevään pentueestani vain yksi lapsi pääsi kehään, velipojan loukattua jalkansa harmittavasti juuri edellisenä päivänä. "Minnie", Serene Vanilla Ice Dream, sai roppakaupalla kokemusta ja esiintyi hyvin reippaasti, tuloksena hienosti BIS-3-pentu. Suuret kiitokset omistajille Marianne & Jarmo Mölsälle että tulitte Minnien kanssa, oli ihana nähdä kauniisti hoidettu neiti <3.

Mustien urosten kovatasoisessa avoimessa luokassa viidenneksi tuli "pikkumustamme" Oliver, Charles Dickens These Serene Days.

Ascobien urosten avoimessa luokassa oli niinikään kova kisa. Luokan kaksoisvoitto kevätpentueen veljeksille, tällä kertaa Ecco, S. Suddenly It's Spring, voitti ja Ringo, S. Bring Me The Spring, hyvä kakkonen. Kiitos Terhille Eccon luotsauksesta!

Vain viikon yli 9kk ikäinen pikkupoika "Brando", Very Vigie I'm What I'm oli paras musta uros ja lopulta BIS-3 sekä näyttelyn paras uros!


Photo Marja Valkeeniemi, kiitos!!

Vanha kettu Adam, Ch KrisMyth Punch Adams, palasi tunnelmoimaan leikattuturkkisten luokassa Sannan ohjauksella. Ja Aatu tuli, näki, ja voitti eli siitä leivottiin BIS-leikattuturkkinen!! Kiitokset Aatun pedinlämmittäjälle Laura Pitkäselle pojan kunnossa pitämisestä <3.

Tuloksia kootessani huomasin, kuinka poikavoittoinen kisa meidän osalta olikaan! Näin siis tänä vuonna. Tunnelma oli katossa ja katto korkealla. Kiitos kaikille osallisille <3.


2. & 3.8.2013 Reissunaiset Marjatta & Niina suuntasivat Liettuan kaukaisimpaan kolkkaan Druskininkaihin kahteen KV-näyttelyyn, matkassa yksi jenkki, yksi espanjanvesikoira sekä kaksi cockeria. Juurikaan paremmin ei olisi matka voinut mennä, tulosten puolesta kuin muutenkaan. Seura oli huippuluokkaa, tulokset samoin. Perjantaina Niinan espanjanvesikoira Maire (Zorrazo Fairytale) sai sertin, CACIBin ja oli VSP. Samalla Mairesta tuli kansainvälinen muotovalio. Seuraavana arvosteltiin jenkit, tuomarina kasvattajatuomari Linda Volarikova. Minulla oli mukana vain nuori Ringo (Serene Bring Me The Spring), joka sai ensimmäisen CACIBin, sertin ja oli paitsi ROP sijoittui myös ryhmässä toiseksi. Upea saavutus vasta 15kk ikäiseltä penikalta! Cockerikehään veimme kaksi ystäväni Heli Härkälän koiraa, uros Waltteri (jonka virallista nimeä en koskaan muista kirjaimelleen oikein) oli VSP kera kaikkien herkkujen ja niin leivottiin autokuntaan päivän toinen kansainvälinen & Liettuan muotovalio. Narttu Tessa sai luokkasertin, jolla siitäkin tuli Liettuan valio.

Toinen näyttelypäivä kirkastui sään suhteen yhtä aurinkoisena ja kuumana kuin edellinenkin, onneksi edes tuuli vähän vilvoitti. Espanjanvesikoirakehässä tuomari mieltyi Maireen, ja teki siitä ROPin sanoin "moves like a queen". Cockereissa romanialainen kasvattajatuomari sijoitti Waltterin PU-2:ksi, Tessa-mummua jo turnajaisväsymys painoi ja se jäi luokassaan kauniin punaisen nartun taakse. Jenkkikehässä toistui perjantapäivän sävelet. Ringo "lensi" ROPiksi mustan venäläisnartun ollessa VSP. Ryhmässä niinikään perjantain toisintoa: RYP-2. Ei siis pöllömpi reissu laisinkaan! Kiitos parhaalle matkaseuralle!

p.s. luettelossa mukana myös Sunny (S. Sunny Side Of Heaven), mutta koska toinen omistajansa Päivi oli sen astuttanut paria viikkoa aikaisemmin, päätettiin minimoida kaikki riskit jä jättää rouva kotiin. Lisätietoa tulevasta pentueesta täällä: www.adunaic.com/puppies.html.


Perjantain VSP Zheneveva Syber Mission & ROP Serene Bring Me The Spring


Serene Bring Me The Spring


Ringo lauantaina.

p.s. allaolevaan tekstiin: Salsa on muuttanut omaan kotiin eli toistaiseksi meillä ei ole pentuja. Tilli panttaa juoksuaan edelleen, eli aika näyttää tuleeko pentuja ja koska...


2.7.2013 Salsa 15 vkoa vielä vailla omaa kotia. Tämä lupaava neiti myydään tai sijoitetaan näyttelyistä ja muista tohinoista kiinnostuneeseen kotiin.
Vasemmalla Salsa 15 vkoa, oikealla 3kk.


26.6.2013 Jaden kanssa osallistuimme tuskanhikisessä kelissä MeJä-iltakokeeseen. Uskomatonta mutta totta, mammakoira jaksoi kuin jaksoikin rankan suorituksen upeasti, tuloksena VOI 1 46 pistettä, kokeen paras koira, ja näin Jadesta tuli jäljestämisvalio!! Lämpötila vielä illalla 30+...

3.6.2013 Pyörähdettiin poikien (Mille & Ringo) kanssa Tallinnassa melko mukavin tuloksin: Mille (S. A Million Dreams) PU-3 vaca -> cacib, C.I.B.!!! Ringo (S. Bring Me The Spring) oli mukana harjoittelemassa, ja kovassa seurassa irtosi luokkavoitto ja siten EstJV-13 -titteli, PU-2 ja ROP-juniori. Harmiksi ei ollut kameraa reissussa...

Muut pennut ovat jo muuttaneet omiin koteihin, mutta ihanainen Salsa-neiti on vielä vailla omaa perhettä.


1.5.2013 Uusia kuvia pennuista lisätty pentusivulle.


24.4.2013 Pentuset kasvavat ja ovat jo leikki-iässä. Vapaana uros ja 1-2 tyttöä; sijoituskotia etsitään myös. Nasu-poika kuvassa vasemmalla.

Tervetuloa uusi perheenjäsen: Brando (kuva oikealla)


14.4.2013


25.3.2013 Hupsista, onpas aika rientänyt. Kevät jo koittaa, ja vasta vuoden ensimmäistä päivitystä teen. Koirarintamalla onkin ollut hiljaista, talviuntako olemme nukkuneet, en tiedä. Yhdessä näyttelyssä olemme käyneet,, Eurassa 10.3. jossa jenkit arvosteli Helin Kasuk-Tenson Virosta. Ronjan poika Ecco debytoi junioriluokassa upeasti ollen paras uros ja saavuttaen SERTin ja VSP:n. Samassa näyttelyssä kasvattini Sella (Serene Sweet Dreams) oli PN-2 saaden harmittavasti varasertin.


Serene Suddenly It's Spring "Ecco" 11kk

Meille on myös syntynyt pentuja! Jaden pennut, kolme tyttöä ja yksi poika, syntyivät 17.3. Pentuja voi kysellä sähköpostitse marjatta.tanninen(ät)gmail.com tai puhelimella 050-4072112. Narttupentu sijoitetaan näyttelyistä kiinnostuneeseen kotiin. Lisätietoja pentusivulla.

Olemme myös nauttineet talvisista kävelyistä. Koiranelämää!


 

 

 

 

Home