Uutiset 2017

25.2.2018 Olen toki tietoinen että eletään jo vuotta 2018. En kuitenkaan vaihda tänne vielä vuotta, koska sain vasta juuri julkaistua viimeiset päivitykset viime vuodelta. Eikä myöskään ole juuri kerrottavaa vielä tältä vuodelta. Ei näyttely- eikä pentu-uutisia. Olemme vain viettäneet aikaa perheen ja koirien kanssa ja nauttineet talvisäästä - ei vettä, ei loskaa, ei turkkiin tarttuvia metsän aarteita.

Viime päivityksen jälkeen olemme myös menettäneet jotain hyvin tärkeää. Aatu "Pappa" oli korkeasta iästään huolimatta hyvässä ja pirteässä kunnossa, mutta kuten 14-vuotiaana voi käydä, vointi romahti käytännössä yhdessä yössä. Meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyvästellä rakas Pappa. Hyvää matkaa, onneksi meille jäi jälkeläisiäsi. Lauralle suunnattoman suuret kiitokset Papan viime vuosista. Kuvassa jo harmaantuva Aatu tyypillisesti "nokka hieman pystyssä".


Multi Ch KrisMyth Punch Adams 2/2004-2/2018

Toivottavasti myöhemmin tänä vuonna on mukavampaa päivitettävää. Huhti-toukokuussa osallistun joihinkin näyttelyihinkin, kenties myös heinäkuussa. Ja jos suiunnitelmat etenevät toivotunlaisesti, loppukesästä / syksyllä meillä on taas pikkujenkkejä. Julkaisen yhdistelmistä lisäinfoa kun silmätutkimukset on tehty eli kun kaikki alkaa olla selvää. Tuntuu että sopivan uroksen löytäminen käy vaikeammaksi vuosi vuodelta ja pentue pentueelta. Terveyden suhteen en mielelläni tekisi kompromisseja, ja soisin päätösten perustuvan tietoon enkä oletuksiin tai arvailuihin. Rotumme on tilanteessa, jossa terveys ja pitkäikäisyys ovat arvoja, joita emme todellakaan voi sivuuttaa. Lopulta olen kuitenkin tyytyväinen ja innoissani tulevista yhdistelmistä ja pentueista. Jotain uutta, jotain vanhaa, toivottavasti tervettä...


14.11.2017 Kiireinen kesä ja syksy takana, pahoittelut pitkästä päivitystauosta... Pihahommia, rippijuhlia ja näyttelyitä, siinäpä se sujui. Lyhyesti kohokohdat.

Toukokuun lopulla matkasimme Liettuan Moletaihin, jossa Baltian voittajanäyttely. Viikonlopun saldona BaltV-17 tittelit Armille (Serene Stairway To Heaven) ja Nicolle (Ch Serene Tricks R For Kids), Lt Ch Nico ja Iris (Madiroc's She's Somethin For Serene) ja Lt ja Int Ch Armin puoliveli Wilson (Adunaic Wayfarer's Wings).

Kesäkuussa näyteltiin kotimaassa, Armille ROP Kauhajoella ja Heinävedellä, Irikselle VSP Alavudella jossa kisaa oli mukavasti. Seuraavana heinäkuun puolivälissä Oulu-Piteå-viikonloppu jossa tytöt järjestivät mukavan syntymäpäiväyllätyksen; Armi CACIB Oulussa ja Iris CACIB Piteåssa kera Sannan ja Jessican - Iriksestä kansainvälinen muotovalio! Suuret kiitokset Sanna ja Jessica että otitte tytön mukaan.


TlnW-17 BaltW-17 Serene Stairway To Heaven "Armi"

Sitten pidin taas hieman taukoa, ja kehiin palasimme syyskuussa, myös nuoriso eli Pepin ja Oliverin pennut Andy ja Zirka astuivat junioriluokkaan mukavin tuloksin. Hyvinkään ryhmänäyttelyssä esitin kasvattajaryhmän joka hienosti BIS-4. Kiitos Nadjalle avusta!


Lokakuussa oli edessä Spanieliliiton erikoisnäyttely jossa tuomarina Sara Nordin. Sara on kasvanut jenkkien kanssa, äitinsä Erna-Britt kasvatti tuolloin jenkkejä. Kovassa kisassa Armi hienosti paras narttu ja VSP valioituen samalla. Näyttelyssä lisäksi hauska BIS-VSP-kilpailu jossa Armi mukavasti neljäs.


Seuraavana päivänä Club Showssa mukavia sijoituksia ja kaiken kaikkiaan kiva päivä ja kauniita koiria.

Lokakuun lopulla retki Rakvereen, Viroon jossa esillä nuorisoa sekä Armi ja vierailija Novak Tanskasta. Armille ja Novakille sertit ja Viron valionarvot, Zirka molempina päivinä ROP-juniori saaden juniorisertin. Tämä neiti on kehittymässä oikein lupaavasti.


Serene Dreams Gone Wild "Zirka" 12 kk

Lokakuussa myös ihania uutisia, kun kasvattini Pelle, Serene Sunrise Avenue, saavutti muotovalion arvon kunnioitettavassa 11 vuoden iässä! Pellen liikunta ja vahva selkälinja pitävät edelleen. Tähän oli hieno lopettaa ura. Kiitos Sirpa Pellen hienosta hoidosta ja Kati esittämisestä ja tsemppaamisesta! Pelle on Armin mummon pentueveli.


Fi Ch Ee VCh Serene Sunrise Avenue "Pelle" BIS-3-veteran in Club Show

Marraskuussa tein lomareissun Armin kanssa Tanskaan ja Saksaan. Tanskasta jatkoimme autolla ystäväni Lonen kanssa Saksan Leipzigiin jossa Saksan voittaja- ja maailmannäyttely. Ei mainittavaa menestystä Armille, vaikka olen oikein tyytyväinen maailmannäyttelyn tulokseen: 12 kauniista avoimen luokan nartusta Armi sijoittui neljänneksi. Tästä luokasta tuli myös CACIBin ja vara-CACIBin voittajanartut.


15.5.2017 Vielä yksi pojannallikka omaa kotia vailla. Omatoiminen uskalikko josta saa harrastuskaverin lajiin kuin lajiin, näyttelyitä unohtamatta.

Serene Lightning Strike "Micke" vas. 7 viikkoa, oik. 11 viikkoa. Isä Am & Int Ch Silverhall Salutation, emä Fi & Ee Ch Serene Trick Of The Light


7.5.2017 Armi ja Iris jälleen reissussa, tällä kertaa Tampere KV (tuomari Cristian Vantu):
pn-2 Fi & Ee Ch Madiroc's She's Somethin For Serene "Iris" vara-CACIB > CACIB
Serene Stairway To Heaven "Armi" vara-SERT

Ja hupsista, 6.5. Amy pyörähti kasvattajansa kanssa hakemassa taas yhden sertin, nyt tuomarina Paavo Mattila:
Sulkava ryhmänäyttely
pn-1 Fabelsfee Rainbow's End At Serene "Amy" SERT VSP


22.4.2017 Rautjärvi ryhmänäyttely, tuomarina Reia Leikola-Walden. Jaden ja Millen poika Carlos sai viimeisen sertin ja valioitui. Kiitos ja onnittelut myös omistajalle Marjo Romppaselle, joka Carloksen esitti.
pu-1 Serene Dream Another Dream "Carlos" SERT ROP Fi Ch


16.4.2017 Armin ja Iriksen kanssa Imatra KV:ssä mukavin tuloksin (tuom. Arvid Göransson):
pn-3 Serene Stairway To Heaven "Armi" SERT, vara-CACIB
pn-4 Fi & Ee Ch Madiroc's She's Somethin For Serene "Iris"


15.4.2017 Amy esiintyi kasvattajansa Tanjan kanssa Hirvensalmella ryhmänäyttelyssä ja avasi serttitilinsä:
pn-1 Fabelsfee Rainbow's End At Serene "Amy" SERT, VSP


26.3.2017 Armi, S. Stairway To Heaven, esiintyi ensimmäistä kertaa näyttelyssä junioriluokan jälkeen. Lahti KV:ssa, jossa tuomarina toimi Nedim Suta arvostellen 25 jenkkiä, Armi ylsi pn-2:ksi saaden SERTin ja vara-CACIBin.

Viikkoa myöhemmin matkasimme Jämijärvelle, jossa tuomarinmuutoksen jälkeen Tuula Savolainen arvosteli jenkit. Tulokset olivat mukavia:
ROP Ch Madiroc's She's Somethin For Serene
VSP Serene Sunrise Avenue SERT "Pelle" hienosti 10,5 vuoden iässä!
pn-2 Serene In Your Dreams SERT -> Fi, Se & Lv Ch "Salsa"
Serene Heavenly Hero eri 1-

Serene Sunrise Avenue & Madiroc's She's Somethin For Serene

Fi & Se & Lv Ch Serene In Your Dreams

Huhtikuu oli kiireinen; 9.4., suuntasimme Armin ja Amyn (Fabelsfee Rainbow's End At Serene) kanssa Tallinnaan voittajanäyttelyyn. Tuomarina toimi spanielispesialisti Romaniasta, Roxana Liliana Opris. Amy voitti junioriluokan saaden TlnJW-17 -tittelin sekä viimeisen junnusertin, samalla Amysta tuli myös Eestin juniorivalio. Armi voitti nartut ja sai CACIBin ja TlnW-17 -tittelin ollen lopulta VSP. Amy oli myös ROP-juniori. Valitettavasti emme ehtineet jäädä ryhmiin, mutta näihin tuloksiin olemme enemmän kuin tyytyväisiä!!


vas. Ee JCh TlnJW-17 Fabelsfee Rainbow's End At Serene, oik. Ee JCh TlnW-17 Serene Stairway To Heaven


21.2.2017 Meille on syntynyt lisää mustikkeja, kun Eden synnytti sunnuntaina seitsemän pienokaista. Emo ja pennut voivat hyvin, Eden on hyvä äiti. Lisätietoja pentusivulta.


31.1.2017 "Timmy" 13 vkoa


23.1.2017. Kuuriksesta on tullut Kimmo ja samalla turkulainen. Kimmo muutti Turkuun kasvattini Morriksen painikaveriksi. Kotona vielä yksi riehusankari. "Timmy" on topakka jenkinalku, jossa oivaa harrastuskoiran ainesta. Pitää erinomaisen kontaktin, taistelee lelusta, noutaa. Näyttelyihin toivoisin Timmyn myös pääsevän. Liikkeessä todella ryhdikkäästi itsensä kantava. Lähes sisäsiisti, saanut jo ensimmäisen rokotuksen (nyt 12 vkoa).

Näyttäisi vahvasti siltä, että Eden (Fi & Ee Ch Serene Trick Of The Light) on kantavana. Eden on astutettu upealla C.I.B. Silverhall Salutationilla, joten mustia ja black&tan -värisiä pentuja odotettavissa helmikuun lopulla. Lisää yhdistelmästä täältä.

Amy, Fabelsfee Rainbow's End At Serene, 9,5kk, debytoi isojen tyttöjen kehissä viikonloppuna Narvassa, Virossa. Teki sen tyylillä: molempina päivinä ROP-juniori ja ROP. Hieno alku!


3.1.2017. Nämä hienot pojat vielä vailla omaa kotia. Kaveriksi harrastuksiin, myös näyttelyihin. Reippaita poikia!

kuvissa 8,5 viikkoa, vas. "Timmy" Serene Theme For A Dream, oik. "Kuuris" Serene Snowy Dreams On Halloween

Home